DreamTRIP
  • Home
  • Célok
  • Utazási Tippek
  • Kaja & Pia
  • Fényképek
DreamTRIP
  • Home
  • Célok
  • Utazási Tippek
  • Kaja & Pia
  • Fényképek
No Result
View All Result
DreamTRIP
No Result
View All Result

Tábori vacsora a Toguchi családdal

A közös táborozásnál csak egy dolgot szeretnek jobban Toguchiék? Közös étkezést a szabadban.

Mark Toguchi Alaszkában nőtt fel. Nyáron minden hétvégén a nagycsaláddal – nagynénjével, nagybátyjával és unokatestvéreivel – kempingezni és lazacot horgászni mentek. Több sátorban és lakókocsiban terültek el a folyó mentén. “Közvetlenül a folyó partján táborozhattunk le, felállíthattuk a sátrakat és a tűzrakóhelyeket, így napközben közvetlenül a kemping mellett horgászhattunk” – mondja.

Felesége, Rowena csak a főiskolán ment először túrázni. Az akkori főnöke meghívta egy túrára a Seattle mellett található Mount Indexre. “Azt kérdeztem: ‘Túrázás? Az meg mi?” Rowena azt mondja. “Elvitt minket. Sőt, meghívta a szüleimet és a nagynénémet is. Gyönyörű volt. Csomagolt nekünk ebédet és rágcsálnivalót meg mindent. Ezután beleszerettem a túrázásba.”

Most, hogy már családjuk van, a házaspár a két lányukkal és Rowena szüleivel, Henry és Peggy Wonggal saját kempingezési hagyományokat teremtett. Sok pillanat a szabadban elköltött közös étkezések és a tábortűz körüli történetmesélés körül forog. A menü hangulatuktól függően változik. Az északnyugati partokon osztrigát ásnak ki, amit aztán nyersen hámoznak ki és esznek meg, vagy grilleznek kagylókat, amelyeket ők szedtek le. Máskor krumplit sütöttek, steakeket vagy csirkenyársat grilleztek, vagy pillecukrot sütöttek a s’moreshoz. Mark, aki japán származású, főzött egy fazék chilit, és a nyugati ételt a maga módján fűszerezte meg: curry fűszerekkel ízesítette a babot és a marhahúst, és párolt rizzsel tálalta, akárcsak a japán marhahúsos curryt, amelyen felnőtt.

Kirándulásaik alkalmával Rowena édesapját, Henry Wongot a faszén- és fatüzek gondozásában találja. A vejéhez hasonlóan Henry is lelkes szakács, és ők ketten gyakran felváltva készítik az ételeket – Mark japán ételeket főz, Henry pedig kantoni kedvenceket tálal. A Hongkongban felnövő Henry 10 éven át részt vett a cserkészcsapatban, és megszerette a természetet, különösen a főzést és a tűzrakást. Kedvenc kinti főztje egy olyan étel, amelyet “sáros csirkének” nevez – bár évtizedek óta nem készítette el.

Íme, hogyan kell elkészíteni: Először is, borítson be egy csirkét sárral. Ezután süsse meg nyílt tűzön. Amikor a sár héjjá keményedett, törje fel. A csirkén lévő tollak lehullanak, és egy puha és szaftos csirke marad. Úgy tűnik, ennek az ételnek gazdag története van, különböző eredettörténetekkel. (Bővebben itt és itt olvashat róla.)

Henry felesége, Peggy nagy rajongója a főztjének. Azt mondja, ahogy öregszik, úgy erősödött meg a kapcsolata a természethez. “Minél idősebb leszek, annál inkább szeretnék, szeretek a fiatalabb generációkkal lenni” – mondja. “Így sokkal motiváltabbnak érzed magad, hogy mozogj, hogy csinálj dolgokat, különösen, hogy a szabadban legyél.”

Egy nemrégiben Washington állam középső részén tett kempingtúrán a családban mindenkinek volt szerepe a vacsoránál. A lányok segítettek a saláta és a kukorica elkészítésében. Henry tüzet rakott. Rowena és Mark mindenből csinált egy kicsit, Peggy pedig gyönyörű asztalt terített. Aztán leültek, és együtt élvezték a szabadtéri étkezést.

Olvassa tovább a Toguchiék legutóbbi tábori vacsora menüjének receptjeit, vagy ugorjon tovább:

Tonkotsu Ramen:
-Masszázs kelkáposzta quinoa saláta
-Niku Kushiyaki (marhanyársak)
-Roston sült shishito paprika nyársak
-grillezett kukorica

Tonkotsu Ramen

Luxus utazás egzotikus ételek

A ramen forrón és gyorsan fogyasztható. Egy tál rament a tálalástól számított 10-13 percen belül el kell fogyasztani. Ahogy a főtt ramen tészta a húslevesben ül, folyadékot szív magába, és kezdi elveszíteni fogas állagát. A japán kultúrában a ramen tészta szürcsölése is erősen népszerű. Ez segít lehűteni minden egyes tésztafalatot annyira, hogy élvezhető legyen, de ne égjen meg. A szürcsölgetés a tészta és a húsleves levegőztetésére is szolgál, így az ízek teljesen kifejlődhetnek a szánkban. Ahogyan egy szép üveg bort is szellőztethetünk, úgy szellőztethetünk egy finom tál ramen tésztát is a tészta szürcsölésével!

Hozzávalók
3 csomag – Sun Noodle tonkotsu ramen (sertés ízű)
párolt okinawai sertéshas szeletek (sanmai niku) (lásd a receptet alább)
Fűszerezés (Tare) a sertéshashoz:
6 evőkanál szójaszósz
4 evőkanál cukor
2 evőkanál szaké
2 evőkanál mirin (japán rizsbor)
1 csomag japán halpogácsa (kamaboko)
2 szál zöldhagyma
6 ramen tojás (ajitsuke tamago)
Ezek édes-sós keverékben pácolt lágytojások. Bármelyik recept megfelel, de mi ezt a J. Kenji López-Alt-tól származó receptet szeretjük.
Útmutató otthon
Otthon készítse el a párolt okinawai sertéshasat, a ramen tojást és a japán halpogácsát.

Párolt okinawai sertéshas szeletek (sanmai niku)

A felesleges zsír eltávolításához tegye a sertéshasat egy fazék vízbe. Forraljuk fel a vizet 2-3 percig. Csöpögtessük le és öblítsük le a sertéshúst. Tegye a friss vizet és a sertéshúst egy tiszta fazékba; párolja 1 óra 15 percig. Csöpögtesse le és öblítse le ismét a sertéshasat. Hűtsük szobahőmérsékletűre, fedjük le és tegyük hűtőszekrénybe, amíg teljesen ki nem hűl. (Így a sertéshús könnyen felszeletelhető anélkül, hogy a hús felaprózódna).

Közben egy kis lábosban keverje össze az összes fűszerező hozzávalót, és főzze 12-15 percig, vagy amíg a mártás besűrűsödik és körülbelül a felére csökken. Hűtsük le szobahőmérsékletűre. Tegyük át a fűszerezést egy üvegbe.

Vegye ki a kihűlt sertéshúst a hűtőből, és vágja 1/4″-os szeletekre. Hűtse le és tegye hűtőbe a felszeletelt sertéshúst és a fűszerezést.

Japán halpogácsa (kamaboko)

Vágjuk a kamabokót 1/4″-os szeletekre. Hűtsük le és tegyük hűtőbe.

Tegye át a sertéshasat, a tojást és a halpogácsát egy jéggel teli Iglu hűtőtáskába, mielőtt elindul a táborba.

Útbaigazítás a táborban
Forraljon vizet két lábasban.

Vékonyra szeletelje a zöldhagymát a díszítéshez. Tartalékoljuk.

Tegye a sertéshas szeleteket egy közepes méretű serpenyőbe. Melegítse közepesen magas hőfokon az Eureka Ignite 2 égős tábori tűzhelyen, amíg a sertéshús sisteregni kezd. Fordítsa meg a sertéshúst, és öntse bele a fűszereket. Időnként fordítsa meg a sertéshúst, amíg a fűszerezés mázzá válik, a sertéshús pedig megbarnul és egyenletesen bevonódik.

Egy serpenyőben főzze meg a tésztát a csomagolási utasítás szerint. A másik serpenyőben keverje össze a levesalapot a vízzel a csomagolási utasítás szerint. Csökkentse a hőfokot párolásra.

A ramen tojásokat és a kamabokót a forró levesben melegítse fel a dróthálós szűrő segítségével. Tegye félre.

Szűrje le a tésztát a tésztaszűrő segítségével, és ossza szét tálkákba. Adja hozzá az előkészített húslevest a tálakhoz.

Díszítse sertéshasúval, ramen tojással, kamabokóval és zöldhagymával.

Tálalja és élvezze!

Masszázs kelkáposzta quinoa saláta

Luxus utazás egzotikus ételek

We could eat this salad every day. It is also by far our most requested potluck recipe from family and friends.

Ingredients

  • 1 bundle of organic green kale (washed, dried and sliced very thin)
  • 1 bundle of fresh dill (washed, dried, stemmed and roughly minced)
  • 1/2 cup of quinoa, cooked per package instructions. (For more flavor, we cook the quinoa in chicken bone broth and a pinch of kosher salt instead of water for more flavor.)
  • 1/3 cup pepitas (toasted on medium in a dry sauté pan until golden brown)
  • 1/4 cup dried cranberries
  • Shaved Parmigiano-Reggiano (as much as you like)
  • Kosher salt and freshly ground black pepper

For the orange muscat champagne vinaigrette:

  • 1/3 cup Trader Joe’s orange muscat champagne vinegar (or any champagne vinegar)
  • 3 tablespoons honey
  • 1/2 cup grapeseed oil
  • 1/2 cup extra-virgin olive oil
  • 1 tablespoon extra-virgin olive oil (for the kale)

Directions at home

For the vinaigrette:

In a bowl, mix honey and the orange muscat champagne vinegar until blended.

Slowly emulsify the oils into the honey-vinegar mixture using a handheld immersion blender or whisk. Pour vinaigrette into a bottle.

Chill and refrigerate.

Prepare all other salad ingredients in advance. Store each ingredient separately inside a bowl like the Hydro Flask 3 Qt Serving Bowl. Chill and refrigerate.

Transfer vinaigrette and salad ingredients to Igloo Cooler with ice before departing to camp.

Directions at camp

In the serving bowl, massage the kale with your hands and 1 tablespoon extra virgin olive oil until it stops making “crunching” sounds. (Massaging kale tenderizes its texture, making it easier to chew.)

Season with salt, pepper and vinaigrette to taste and mix.

Add the quinoa, dill, cranberries, cheese and mix.

Top the pepitas last to preserve their crunch.

Serve and enjoy!

Niku Kushiyaki (Beef skewers)

Ingredients

  • 1 1/2 pounds of boneless rib-eye steak (trimmed of fat and cut into 1 1/4-inch cubes)
  • Marinade: We like this recipe from Alton Brown, but you can use your favorite marinade
  • Metal skewers

Directions at home

Place marinade and steak cubes into container. Cover with lid, refrigerate and marinate overnight.

Transfer to Igloo Cooler with ice before departing to camp.

Directions at camp

Prepare campfire with dry wood. Place grill grate over fire after flames die down and glowing embers are present.

Thread 4 cubes of beef onto each metal skewer.

Place beef skewers directly on grill grate for 2 minutes. Flip and grill for 2 minutes more or until beef is medium rare.

Serve and enjoy!

Grilled Corn

Hozzávalók:
4 szem hántolt kukorica
Maldon só
2 evőkanál sótlan vaj
Útmutató a táborban
Készítsünk tábortüzet száraz fával. Helyezze a grillrácsot a tűz fölé, amint a lángok elhalnak és izzó parázs van jelen.

Tegye hozzá a kukoricát, és grillezze kb. 8 percig, gyakran megforgatva, amíg szépen el nem szenesedik.

Kenjen vajat a kukoricára, és szórja meg Maldon sóval.

Tálalja és élvezze!

Grillezett shishito paprika nyársak

A shishito paprika többnyire enyhe és édes, de néha találkozhat olyan paprikával, amelyik nagyon csípős. Ez az ismeretlenség a móka része.

Hozzávalók
1 font shishito paprika
Tengeri só (lehetőleg Maldon)
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
Útmutató otthon
Mossuk meg a shishito paprikát és szárítsuk meg.

Tegye a paprikát egy edénybe. Fedjük le fedővel, tegyük hűtőbe és tegyük félre.

A táborba indulás előtt tegyük át jéggel teli Igloo hűtőbe.

Irány a táborban
Készítse elő a grillt faszénnel és gyújtófolyadékkal. Gyújtsa meg a szenet egy hosszú gyufával vagy öngyújtóval. Helyezze a grillrácsot a grillre, amint a lángok kialudtak és a faszén fehér hamuval borított.

Fűzze a shishito paprikát keresztben fémnyársakra. Ecsetelje meg a paprikákat enyhén olívaolajjal.

Tegye a shishito paprika nyársakat a Smokey Joe Grillre 2 percre. Fordítsa meg, és grillezze még 2 percig, vagy amíg a paprika felhólyagosodik. Vegye ki, és sózza meg.

Tálalja és élvezze!

Leave Comment

DreamTRIP

  • Privacy & Policy
  • Kapcsolat

2022

No Result
View All Result
  • Adatvédelmi irányelvek
  • Home
  • Kapcsolat

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.